Loading...

Groene stroom Termunten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van niet vervuilende, stabiele bronnen als biomassa, zon, aardwarmte, wind, waterkracht. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is significant toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektra dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Middels onze groene stroom checker kan je probleemloos alle groene energieleveranciers in Termunten vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Termunten en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Termunten

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Termunten vergelijken (oktober 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend bekijk je alle beschikbare groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Termunten vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen variëren per postcode in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel wat je interessant vindt. Maak een keuze voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: vergelijk Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals wind, aarde, zon, bio, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het leukste is, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardgas, petroleum, steenkool (grijze stroom). De verwerking van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Ook interessant: groene energie Idaerd vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Switch naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Termunten

Zonne-energie is het type energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische dingen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Delfzijl.

groene-stroom-termunten

Een energieneutrale woning in Termunten rond oktober 2023

Met behulp van onze website ontdek je praktische informatie over groene stroom Termunten. Maar, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energielasten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Termunten is een wens van vele. Dit soort huizen bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het energieverbruik beperken is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. Denk aan “een efficiënte douchekop kopen” en niet een te grote pan gebruiken. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energie-aanbieder. Daartegenover, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” verwarmingsketel (als Vaillant, Nefit, AWB, Remeha of Atag) niet meer toegestaan. De klassieke hr-ketel mag je dan slechts omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie zet de koude lucht om in naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en douchewater. De warmtepomp heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Termunten is duur. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite toe te passen. Daarnaast beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op energielasten. Het tarief varieert tussen de €3000 en €6300. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Deest afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Vooral aanbieders zoals Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Engie, Eneco maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen ontdek jij nu welke groene stroom aanbieders in Termunten operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: het huidige abonnement beëindigen en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Termunten fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die om deze reden neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van diverse energiecontracten bekijk je bijgaand toonaangevende pakketten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vind je rap welke maatschappijen “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Termunten vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.