Loading...

Groene stroom Ysselsteyn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals biomassa, zon, wind, aardwarmte, bodemwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in maart 2023. Het is aanmerkelijk schoner als je het afzet tegen grijze energie dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door onze groene energie check kun je nu alle groene energieleveranciers in Ysselsteyn vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Ysselsteyn en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Ysselsteyn

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ysselsteyn vergelijken (maart 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan bekijk je de relevante groene aanbieders. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies en royale welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Ysselsteyn vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk direct DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, water, zon, bodem, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, steenkool, kolen (grijze stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een groene leefomgeving? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Vind alles uit over groene energie Moerkapelle vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Ysselsteyn

De zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en kies voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische natuur resten zoals mest en maïs. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Venray.

groene-stroom-ysselsteyn

Een energieneutrale woning in Ysselsteyn rond maart 2023

D.m.v. deze website vergelijk je belangrijke toelichting op groene stroom Ysselsteyn. Maar, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een nihile of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ysselsteyn is onderwerp van gesprek. Zo’n huis kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De stroomconsumptie stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Onder andere haal opladers uit het stopcontact” en zoveel mogelijk dubbel glas. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij een energie-aanbieder. Evengoed, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Nefit, Atag, Vaillant of Remeha) niet meer toegestaan. De “oude” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat converteert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van je appartement en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Ysselsteyn is kostbaar. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Bovendien beperk je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op kosten van energie. De prijs schommelt tussen €2700 tot €7700. Via de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Haren afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle aanbieders. Unieke aanbieders als Greenchoice, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Qurrent, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken zie jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Ysselsteyn actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. De beste manier: jullie actuele levering ontbinden en daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. De toekomstige maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Ysselsteyn aantrekkelijker als je het afzet tegen jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen die mede hierdoor neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen vind je hierna de meest populaire energiecontracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check detecteer je onmiddellijk welke leveranciers “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Ysselsteyn vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en deals voor elektriciteit en gas.