Loading...

Groene stroom Moerkapelle Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van reine, onuitputbare bronnen als biomassa, bodemwarmte, wind, waterkracht, zon. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd door middel van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Moerkapelle vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Moerkapelle en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Moerkapelle

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Moerkapelle vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je de meest populaire groene energie-aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies vanuit de overheid en forse cash-back acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Moerkapelle vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven verschillen per regio in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Essent abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bio, bodem, aarde, zon, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het mooiste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardolie, aardgas, kolen (vuile energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een beter milieu? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Britswert vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Moerkapelle

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonnekracht, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Zuidplas.

groene-stroom-moerkapelle

Een energieneutrale woning in Moerkapelle rond december 2022

Via deze webpagina bekijk je bruikbare uitleg over groene stroom Moerkapelle. Maar, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met nauwelijks tot geen energielasten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Moerkapelle is een wens van vele. Zo’n huis bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra minimaliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met je verbruik. O.a. “korter douchen” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energie-aanbieder. Echter, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Nefit, Remeha, Atag, Vaillant of AWB) uitgefaseerd. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan slechts vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) haalt energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en douchewater. Het apparaat heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Moerkapelle kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Daarbij reduceer je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energielasten. Het tarief ligt tussen de €3000 tot €6800. Via de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Waardhuizen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle maatschappijen. Met name organisaties als Qurrent, Greenchoice, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij rap welke groene stroom aanbieders in Moerkapelle operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: jouw lopende verbintenis beëindigen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Moerkapelle fors lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren op basis daarvan neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van huidige contracten bekijk je hieronder veel gekozen pakketten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker check je snel welke leveranciers “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Moerkapelle vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor gas en stroom.