Loading...

Groene stroom Britswert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, wind, aardwarmte, zon, biomassa. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk schoner in vergelijking met grijze energie dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Geholpen door de groene stroom vergelijker kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Britswert vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Britswert en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Britswert

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Britswert vergelijken (december 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Aan de hand van subsidieregelingen en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in Britswert vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het voorstel dat je wensen dekt. Selecteer direct een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: contract afsluiten bij Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Bovendien, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardolie, aardgas, kolen, steenkool (grijze energie). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Retranchement vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Selecteer een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Britswert

Energie van de zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbranden van organische stoffen als etensresten. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-britswert

Een energieneutrale woning in Britswert rond december 2023

Via deze webpagina lees je bruikbare uitleg over groene stroom Britswert. De vraag is, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energielasten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Britswert is een wens van vele. Een woning als dat implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie reduceren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “let op het energielabel” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jouw energie-aanbieder. Intussen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Nefit, Atag, AWB of Intergas) uitgefaseerd. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan slechts omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en gebruikswater. Het systeem werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Britswert kan duur uitvallen. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Overigens reduceer je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op stroomkosten. De aanschafprijs varieert tussen €2600 – €6400. Mede door de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Lellens afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Unieke partijen zoals Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Engie, Van de Bron focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Britswert beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande levering beëindigen en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Britswert aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn veel woningeigenaren die neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele contracten vergelijk je hieronder veel gekozen abonnementen. Commentaar: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker bekijk je onmiddellijk welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Britswert vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en stroom.