Loading...

Groene stroom Retranchement Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via milieubewuste, stabiele bronnen als zon, aardwarmte, biomassa, waterkracht, wind. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie check kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Retranchement vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Retranchement en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Retranchement

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Retranchement vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna detecteer je alle groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Retranchement vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen variëren per woongebied in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: overstappen naar NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, bodem, zon, wind, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, steenkool, aardolie (grijze elektriciteit). De verwerking van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Geesbrug vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Retranchement

De zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische materialen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Sluis.

groene-stroom-retranchement

Een energieneutrale woning in Retranchement rond juli 2024

Via onze website bekijk je bruikbare info over groene stroom Retranchement. Alleen, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een lage of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Retranchement wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het energieverbruik laag houden is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met je verbruik. O.a. “let op het energielabel” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij jullie maatschappij. Desondanks, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Intergas, AWB of Vaillant) verboden. De welbekende verwarmingsketel mag je dan alleen inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) neemt energie uit de buitenlucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en kraanwater. Het systeem heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Retranchement kan duur uitvallen. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en simpel te installeren. Tevens verminder jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op kosten van energie. De totaalprijs ligt zo tussen de €3400 t/m €6900. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Assendelft afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral bedrijven als Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Engie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen lees je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Retranchement beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande abonnement stopzetten en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw volgende leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Retranchement flink lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We zien meer en meer huizeneigenaren op basis daarvan oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van enkele energiepakketten vergelijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde pakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker vergelijk je binnen no-time welke pakketten duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Retranchement vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.