Loading...

Groene stroom Geesbrug Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als biomassa, aardwarmte, zon, wind, bodemwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kan jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Geesbrug vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Geesbrug of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Geesbrug

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Geesbrug vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens bekijk je de meest relevante groene leveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies voor groene stroom en interessante welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Gelijk groene stroom in Geesbrug vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woongebied in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat je wensen dekt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: overstappen Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld biomassa, waterkracht, aardwarmte, windenergie, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, aardgas, kolen (vuile elektra). De verwerking van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Ulestraten vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Selecteer een maatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Geesbrug

Zonnestroom is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische natuur resten zoals etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Coevorden.

groene-stroom-geesbrug

Een energieneutrale woning in Geesbrug rond juli 2024

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je handige toelichting op groene stroom Geesbrug. Alleen, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Geesbrug is een wens van vele. Een huis als dit bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De stroomconsumptie minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jullie gebruik. O.a. “korter douchen” en zet de koelkast precies waterpas. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij een energie-aanbieder. Intussen, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende cv-ketel (van Intergas, Nefit, Atag, Vaillant of AWB) uitgefaseerd. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan slechts inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en kraanwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Geesbrug is prijzig. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te installeren. Verder verminder jij het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op energienota. De aanschafprijs varieert tussen de €3300 t/m €7300. Via de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Ommen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. In het bijzonder bedrijven zoals Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Engie faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Geesbrug beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: jullie actuele levering stopzetten en aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Momenteel zijn prijzen van groene energie Geesbrug een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel huizeneigenaren die hierom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van enkele abonnementen ontdek je onderstaand enkele stroom abonnementen. Aantekening: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker bekijk je rap welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Geesbrug vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor elektra en gas.