Loading...

Groene stroom Ulestraten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, wind, zon. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van onze groene energie check kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Ulestraten vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Ulestraten en check de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Ulestraten

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Ulestraten vergelijken (september 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna check je de beste groene bedrijven. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor duurzame energie en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Gemakkelijk groene stroom in Ulestraten vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per regio in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het voorstel wat je interessant vindt. Maak een keuze voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energieleverancier UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, bodem, aarde, bio, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, steenkool, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Kerkwerve vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Ulestraten

Onze zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnecellen, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Meerssen.

groene-stroom-ulestraten

Een energieneutrale woning in Ulestraten rond september 2022

D.m.v. onze website ontdek je belangrijke uitleg over groene stroom Ulestraten. Maar, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ulestraten wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De elektra consumptie reduceren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. O.a. “alleen wassen met volle wasmachine” en je vriezer waterpas zetten. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van een energieleverancier. Niettemin, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Remeha, Atag, Intergas of AWB) niet langer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van je appartement en kraanwater. Het systeem werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Ulestraten is kostbaar. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Verder reduceer je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energielasten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €4300 – €6300. Met behulp van de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Drieborg afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle aanbieders. Met name bedrijven als Eneco, Engie, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers bieden deze service. Door te adres te gebruiken tref je vlug welke groene stroom aanbieders in Ulestraten beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: jouw lopende abonnement beëindigen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Ulestraten een stuk lager dan jaren geleden. Er zijn steeds meer families die daardoor switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse energie-abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder toonaangevende abonnementen. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check vergelijk je nu welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Ulestraten vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektriciteit.