Loading...

Groene stroom Kerkwerve Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van reine, stabiele bronnen als waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zon, aardwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is veel duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Middels onze groene stroom checker kun jij snel alle groene energieleveranciers in Kerkwerve vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Kerkwerve of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Kerkwerve

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Kerkwerve vergelijken (november 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je alle groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze elektra? Helemaal niet! Met behulp van subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Kerkwerve vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn weer anders per woongebied in Zeeland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Enduris aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, wind, water, zon, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, petroleum, aardolie, aardgas (grijze stroom). De verwerking van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een beter milieu? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Zwagerbosch vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Kerkwerve

Energie van de zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Schouwen-Duiveland.

groene-stroom-kerkwerve

Een energieneutrale woning in Kerkwerve rond november 2023

Met deze webpagina detecteer je nuttige details over groene stroom Kerkwerve. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kerkwerve wordt steeds populairder. Deze woningen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Dan kun je denken aan “een efficiënte douchekop kopen” en een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van je energiemaatschappij. Aan de andere kant, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Remeha, AWB, Intergas, Nefit of Vaillant) niet meer toegestaan. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jouw huis en het tapwater. Het product heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Kerkwerve is duur. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Tevens beperk je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op energielasten. De investering ligt zo tussen de €4000 t/m €6700. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Slootdorp afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Specifieke leveranciers zoals Engie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Qurrent faciliteren dit. Door je postcode in te vullen check je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Kerkwerve beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: jullie huidige contract opzeggen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Kerkwerve flink lager dan enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die daardoor voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van huidige energiepakketten ontdek je hieronder veel gekozen energiecontracten. Let op: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check detecteer je meteen welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Kerkwerve vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.