Loading...

Groene stroom Renkum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via milieubewuste, stabiele bronnen als aardwarmte, biomassa, zon, wind, bodemwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant toekomstbestendiger in vergelijking met grijze energie dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie groeit snel. Geholpen door onze groene stroom checker kunnen jullie onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Renkum vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Renkum en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Renkum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Renkum vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je alle groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Renkum vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn weer anders per woongebied in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het abonnement met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: overstappen naar Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, aarde, water, bodem, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. Vergeet niet, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, aardgas, petroleum (vuile elektra). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Geertruidenberg vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Renkum

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische dingen als etensresten. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Renkum.

groene-stroom-renkum

Een energieneutrale woning in Renkum rond juni 2024

Met behulp van onze website vergelijk je uitgebreide informatie over groene stroom Renkum. Alleen, waarom betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Renkum is onderwerp van gesprek. Zo’n huis kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra laag houden is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Onder andere bewust met de waterkoker omgaan” en niet een te grote vriezer kopen. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jouw aanbieder. Evenwel, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende cv-ketel (van Remeha, Atag, AWB, Nefit of Intergas) niet meer toegestaan. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en kraanwater. Het product werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Renkum is prijzig. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Trouwens, ook beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op de energiekosten. De kostprijs ligt zo tussen de €4500 – €7100. Met behulp van de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Asch afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle aanbieders. Unieke bedrijven als Engie, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Eneco faciliteren dit. Door te adres te gebruiken achterhaal jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Renkum operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: het actuele abonnement beëindigen en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Renkum fors lager in verhouding tot jaren geleden. We zien meer en meer consumenten die mede hierdoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele pakketten vind je bijgaand de meest populaire stroomcontracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check detecteer je vlug welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Renkum vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.