Loading...

Groene stroom Geertruidenberg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met milieuvriendelijke, stabiele bronnen als zon, waterkracht, wind, aardwarmte, bodemwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Op basis van de duurzame energie checker kunnen jullie direct alle groene energieleveranciers in Geertruidenberg vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Geertruidenberg en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Geertruidenberg

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Geertruidenberg vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna vergelijk je alle groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidieregelingen en aantrekkelijke cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Geertruidenberg vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket wat je interessant vindt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstappen MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, windenergie, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, kolen, aardgas (grijze stroom). De verwerking van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Uithuizermeeden vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Geertruidenberg

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnestroom, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organisch afval zoals aardappelschillen. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Geertruidenberg.

groene-stroom-geertruidenberg

Een energieneutrale woning in Geertruidenberg rond juni 2024

Via onze website vergelijk je handige toelichting op groene stroom Geertruidenberg. Interessant, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een lage of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Geertruidenberg is een wens van vele. Deze woningen verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het energieverbruik verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Dan kun je denken aan “gebruik niet de standby modus” en zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het aanbieder. Daarentegen, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Intergas, Nefit, Remeha, AWB of Vaillant) verboden. De huidige gasgestookte ketel mag je dan slechts inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van je woning en gebruikswater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Geertruidenberg vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te installeren. Daarbij reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op energienota. De kostprijs ligt tussen de €3000 – €7300. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Olst afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist leveranciers zoals Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Engie bieden deze service. Door te adres te gebruiken ontdek je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Geertruidenberg voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: het huidige levering opzeggen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Geertruidenberg fors lager dan een paar jaar terug. Er zijn veel huizeneigenaren die daardoor overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele energie-abonnementen vergelijk je hierna veel gekozen abonnementen. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check bekijk je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Geertruidenberg vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor stroom en gas.