Loading...

Groene stroom Olst Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als bodemwarmte, zon, wind, waterkracht, biomassa. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektra dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. D.m.v. de duurzame energie check kun je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Olst vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Olst en overweeg de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Olst

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Olst vergelijken (juli 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je de relevante groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Via subsidies voor groene stroom en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Olst vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen verschillen per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Enduris kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, bodemwarmte, windenergie, waterkracht, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardgas, petroleum, kolen, aardolie (vuile energie). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Drempt vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Olst

Zonne-energie is een bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het branden / vergissen van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Olst-Wijhe.

groene-stroom-olst

Een energieneutrale woning in Olst rond juli 2024

Middels deze webpagina bekijk je praktische info over groene stroom Olst. Interessant, waarom zou ik stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met nauwelijks tot geen energielasten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Olst zien we steeds meer. Deze woningen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De elektra consumptie laag houden doe je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Dan kun je denken aan “haal opladers uit het stopcontact” en geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jouw aanbieder. Desondanks, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als AWB, Vaillant, Atag, Remeha of Intergas) niet langer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit de lucht buiten. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verandert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jullie woning en gebruikswater. Deze setup heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Olst kan duur uitvallen. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Overigens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op de energiekosten. De investering ligt in de range tussen de €3700 – €6900. Via de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Ysselsteyn afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral partijen als Powerpeers, Engie, Van de Bron, Qurrent, Eneco, Greenchoice maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert zie je à la minute welke groene stroom aanbieders in Olst operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. De beste manier: jullie actuele verbintenis ontbinden en daarna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Je volgende energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Olst sterk verlaagd in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn veel families die daarom kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energiepakketten vind je onderstaand enkele energiepakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check check je rap welke leveranciers duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Olst vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektra.