Loading...

Groene stroom Drempt Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van schone, stabiele bronnen als zon, wind, waterkracht, aardwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in maart 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Op basis van de duurzame energie checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Drempt vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Drempt en check de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Drempt

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Drempt vergelijken (maart 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien vind je de beste groene leveranciers. Is groene energie prijziger dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Drempt vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn afhankelijk van regio in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: beoordeling Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, bio, zon, bodem, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, aardgas, kolen, steenkool (vuile energie). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Zoek ook naar groene energie Slijk-Ewijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Drempt

Energie van de zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnecellen, en bestel zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische materialen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Bronckhorst.

groene-stroom-drempt

Een energieneutrale woning in Drempt rond maart 2023

Op basis van onze website vergelijk je bruikbare toelichting op groene stroom Drempt. De vraag is, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Drempt wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het energieverbruik verminderen doe je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met stroom. Dan kun je denken aan “een efficiënte douchekop kopen” en stel je vriezer niet te koud af. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jouw energieleverancier. Daarentegen, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke verwarmingsketel (als AWB, Intergas, Vaillant, Atag of Remeha) niet meer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel kun je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de verwarming van jouw huis en gebruikswater. Het systeem werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Drempt kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Daarbij verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op stroomkosten. De totaalprijs schommelt tussen €4200 tot €6500. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Moerkapelle afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven als Qurrent, Greenchoice, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Eneco bieden deze service. Door te adres te gebruiken check je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Drempt beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: je lopende abonnement stopzetten en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Jouw nieuwe maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Drempt fors lager dan enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die daardoor kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van huidige energiecontracten tref je bijgaand vaak bestelde abonnementen. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check ontdek je simpelweg welke pakketten duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Drempt vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingsacties voor elektra en gas.