Loading...

Groene stroom Slijk-Ewijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals wind, bodemwarmte, zon, aardwarmte, waterkracht. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. D.m.v. onze groene energie check kun je direct alle groene energieleveranciers in Slijk-Ewijk vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Slijk-Ewijk of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Slijk-Ewijk

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Slijk-Ewijk vergelijken (december 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Slijk-Ewijk vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract wat je interessant vindt. Opties zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: aanbiedingen van Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, zonne-energie, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is minimaal. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardgas, petroleum, kolen (vuile elektra). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Hellum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Slijk-Ewijk

Onze zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar energie van de zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Overbetuwe.

groene-stroom-slijk-ewijk

Een energieneutrale woning in Slijk-Ewijk rond december 2022

Op basis van onze website check je praktische informatie over groene stroom Slijk-Ewijk. Interessant, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Slijk-Ewijk zien we steeds meer. Dit soort huizen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van elektra verminderen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van energie. Onder andere haal opladers uit het stopcontact” en je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je maatschappij. Alleen, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” cv-ketel (van Atag, Nefit, Intergas, AWB of Vaillant) niet meer toegestaan. De klassieke mono cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) neemt energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie appartement en kraanwater. De warmtepomp kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Slijk-Ewijk vergt een hele investering. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder moeite toe te passen. Overigens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op de energiekosten. De totaalprijs ligt tussen de €2600 en €6500. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Britswert afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven zoals Powerpeers, Qurrent, Engie, Greenchoice, Eneco, Van de Bron bieden deze service. Via jullie adresgegevens detecteer jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Slijk-Ewijk actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande levering opzeggen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Slijk-Ewijk aantrekkelijker dan jaren geleden. Er zijn veel consumenten op basis daarvan overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse contracten tref je hierna enkele stroomcontracten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check achterhaal je ogenblikkelijk welke abonnementen echt “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Slijk-Ewijk vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en contracten voor elektriciteit en gas.