Loading...

Groene stroom Hellum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, waterkracht, bodemwarmte, zon, aardwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Middels onze groene energie check kan je spoedig alle groene energieleveranciers in Hellum vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Hellum of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Hellum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Hellum vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien detecteer je de best matchende groene maatschappijen. Is groene energie kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidieregelingen en forse welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. À la minute groene stroom in Hellum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom schommelen per woongebied in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het voorstel met de beste voorwaarden. Onder andere een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Energiedirect.nl contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, biomassa, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het mooiste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, kolen, aardgas (grijze elektra). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Westerbork vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Kies voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Hellum

De zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische dingen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Slochteren.

groene-stroom-hellum

Een energieneutrale woning in Hellum rond december 2023

Met behulp van deze website check je handige informatie over groene stroom Hellum. Maar, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hellum is een wens van vele. Deze woningen realiseren jullie via het volgende model:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met energie. Onder andere nemen van ledverlichting” en af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij het maatschappij. Daartegenover, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele cv-ketel (van Intergas, Atag, Nefit, Vaillant of Remeha) verbannen. De “gewone” hr-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw appartement en douchewater. Deze setup kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Hellum is kostbaar. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Tevens verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op stroomkosten. De aanschafprijs ligt tussen de €2900 tot €7600. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Retranchement afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Vooral organisaties als Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Engie, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken detecteer je à la minute welke groene stroom aanbieders in Hellum operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. De beste manier: jullie bestaande abonnement stopzetten en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Hellum aantrekkelijker dan de beginperiode. We horen van veel gezinnen die om deze reden overstappen naar deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire stroompakketten. Let op: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker vind je vlug welke leveranciers duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Hellum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstacties voor elektriciteit en gas.