Loading...

Groene stroom Uithuizermeeden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van reine, duurzame bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, zon, wind, biomassa. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel schoner wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door middel van onze groene stroom checker kan je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Uithuizermeeden vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Uithuizermeeden en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Uithuizermeeden

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Uithuizermeeden vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je alle groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom duurder dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer interessant. À la minute groene stroom in Uithuizermeeden vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen variëren per woonplaats in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonne-energie.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energieleverancier Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld windenergie, waterkracht, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, petroleum, kolen (vuile stroom). Het toepassen van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere lucht? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Kerkdriel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Selecteer een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Uithuizermeeden

Onze zon is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnecellen, en neem zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbranden van organische dingen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Eemsmond.

groene-stroom-uithuizermeeden

Een energieneutrale woning in Uithuizermeeden rond juli 2024

D.m.v. onze website detecteer je praktische toelichting op groene stroom Uithuizermeeden. Interessant, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een nihile of geen energienota heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Uithuizermeeden is een wens van vele. Dit soort huizen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren doe je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “gebruik niet de standby modus” en zoveel mogelijk dubbel glas. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij jouw leverancier. Maar, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” verwarmingsketel (als Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant of AWB) verboden. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan slechts omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de buitenlucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw woning en het tapwater. Deze setup werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Uithuizermeeden is prijzig. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Daarbij verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op energielasten. De prijs ligt tussen de €2700 tot €6200. Mede door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Drempt afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties zoals Greenchoice, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Eneco focussen hierop. Via jullie adresgegevens check je vlug welke groene stroom aanbieders in Uithuizermeeden beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: het huidige pakket annulerenen aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. De aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Uithuizermeeden een stuk lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn steeds meer mensen die hierom oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse energiecontracten bekijk je onderstaand enkele abonnementen. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker detecteer je simpelweg welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Uithuizermeeden vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.