Loading...

Groene stroom Kerkdriel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van schone, toekomstbestendige bronnen als zon, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, wind. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie check kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Kerkdriel vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Kerkdriel en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Kerkdriel

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kerkdriel vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna ontdek je de meest relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Simpel groene stroom in Kerkdriel vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Liander aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als zon, wind, bodem, water, bio vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, petroleum, aardolie, steenkool (grijze elektriciteit). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Zwaag vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Kerkdriel

De zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en bestel boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Maasdriel.

groene-stroom-kerkdriel

Een energieneutrale woning in Kerkdriel rond juli 2024

Met behulp van deze webpagina check je uitgebreide informatie over groene stroom Kerkdriel. Echter, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een lage of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kerkdriel wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik stabiliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “kouder douchen” en laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van het leverancier. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele verwarmingsketel (als Remeha, AWB, Nefit, Atag of Vaillant) uitgesloten. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw huis en het tapwater. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Kerkdriel is duur. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Overigens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op de energierekening. De totaalprijs ligt zo tussen de €2900 t/m €7600. Geholpen door de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Slijk-Ewijk afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name partijen zoals Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Eneco, Pure Energie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Kerkdriel aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: het huidige abonnement opzeggen en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Kerkdriel flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We zien meer en meer woningeigenaren die daarom overstappen naar deze vorm van schone energie. Middels onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele contracten vind je bijgaand de meest populaire stroomcontracten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check vind je binnen no-time welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Kerkdriel vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor elektra en gas.