Loading...

Groene stroom Zwaag Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, zon, bodemwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie groeit snel. Met behulp van onze groene energie check kan jij direct alle groene energieleveranciers in Zwaag vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Zwaag en snuffel tussen de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Zwaag

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zwaag vergelijken (mei 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vergelijk je de best matchende groene leveranciers. Is groene energie prijziger dan grijze energie? Helemaal niet! Via subsidies en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Zwaag vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn weer anders per regio in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het pakket wat je interessant vindt. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: stroom van Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, water, zon, bodem, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, kolen, aardgas (vuile energie). De verwerking van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Nieuwe Pekela vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Switch naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Zwaag

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en bestel boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische stoffen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hoorn.

groene-stroom-zwaag

Een energieneutrale woning in Zwaag rond mei 2024

Op basis van deze pagina bekijk je nuttige uitleg over groene stroom Zwaag. De vraag is, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zwaag wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit verminderen is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Bijvoorbeeld “gebruik alleen A++ producten” en was op een lagere temperatuur. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jouw aanbieder. Daartegenover, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele verwarmingsketel (als Remeha, Atag, AWB, Vaillant of Nefit) verbannen. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verandert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van jouw huis en gebruikswater. Het product werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Zwaag is duur. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energielasten. De kostprijs schommelt tussen €2400 – €6700. Dankzij de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Hellum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. In het bijzonder maatschappijen als Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Engie, Eneco verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen lees je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Zwaag aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Het stappenplan is: je actuele levering opzeggen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Je volgende energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Zwaag aantrekkelijker dan de introductieprijs. Er zijn steeds meer families op basis daarvan switchen naar deze vorm van schone energie. Door onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van diverse energiecontracten vergelijk je bijgaand enkele stroom abonnementen. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker ontdek je moeiteloos welke aanbieders duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Zwaag vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektra.