Loading...

Groene stroom Sleeuwijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als biomassa, waterkracht, wind, zon, aardwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Geholpen door de duurzame energie check kun je meteen alle groene energieleveranciers in Sleeuwijk vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Sleeuwijk of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Sleeuwijk

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Sleeuwijk vergelijken (juni 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vergelijk je de beste groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Door subsidies en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Sleeuwijk vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn weer anders per regio in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het voorstel met de beste voorwaarden. Selecteer direct het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie via Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, bodemwarmte, windenergie, aardwarmte, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het leukste is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardgas, petroleum, aardolie (grijze energie). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een beter milieu? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Hellendoorn vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Sleeuwijk

Energie van de zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische stoffen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Werkendam.

groene-stroom-sleeuwijk

Een energieneutrale woning in Sleeuwijk rond juni 2024

Aan de hand van deze webpagina detecteer je uitgebreide informatie over groene stroom Sleeuwijk. Maar, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sleeuwijk wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik stabiliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Onder andere led-lampen gebruiken” en geen bewegende screensaver gebruiken op je computer. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij jullie energie-aanbieder. Evengoed, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Atag, Nefit, Intergas, Vaillant of Remeha) uitgefaseerd. De “oude” verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem converteert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en douchewater. Deze setup kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Sleeuwijk kan duur uitvallen. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te installeren. Daarbij minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op stroomkosten. De inkoopprijs ligt tussen de €4200 – €7900. Via de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Brielle afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Specifieke aanbieders zoals Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Engie, Pure Energie focussen hierop. Op basis van je postcode zie jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Sleeuwijk aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. De beste manier: jullie huidige pakket beëindigen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Je volgende energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Sleeuwijk aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat families op basis daarvan oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiecontracten vind je bijgaand de meest populaire energiecontracten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check zie je direct welke leveranciers duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Sleeuwijk vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektriciteit.