Loading...

Groene stroom Hellendoorn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. milieuvriendelijke, stabiele bronnen als wind, bodemwarmte, zon, biomassa, aardwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen milieuvriendelijker vergeleken met grijze energie dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kun je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Hellendoorn vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Hellendoorn en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Hellendoorn

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hellendoorn vergelijken (mei 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien vergelijk je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Dit is niet het geval! Via subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Hellendoorn vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per postcode in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat bij jou past. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: DELTA contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, biomassa, windenergie, waterkracht, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, petroleum, aardgas, aardolie (grijze stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Westdorpe vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Ga voor een leverancier met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Hellendoorn

Zonnestroom is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische materialen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Hellendoorn.

groene-stroom-hellendoorn

Een energieneutrale woning in Hellendoorn rond mei 2024

Op deze website check je praktische info over groene stroom Hellendoorn. Interessant, waarom elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een nihile of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hellendoorn wordt steeds populairder. Dit soort huizen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De elektra consumptie verlagen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “een efficiënte douchekop kopen” en doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij jullie energiebedrijf. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Intergas, Atag, Nefit, Remeha of AWB) uitgefaseerd. De “oude” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. De warmtepomp kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hellendoorn is kostbaar. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder moeite te installeren. Trouwens, ook reduceer je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op stroomkosten. De inkoopprijs varieert tussen de €2600 – €6700. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Renkum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen als Engie, Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Pure Energie, Eneco focussen hierop. Op basis van je postcode ontdek jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Hellendoorn beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: je actuele abonnement beëindigen en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Hellendoorn aantrekkelijker in verhouding tot de beginperiode. Er zijn veel woningeigenaren die daardoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse contracten vind je bijgaand veel gekozen contracten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker vind je moeiteloos welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Hellendoorn vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en contracten voor elektriciteit en gas.