Loading...

Groene stroom Westdorpe Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via milieubewuste, duurzame bronnen zoals zon, wind, biomassa, bodemwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2021. Vele malen schoner als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt steeds beter. D.m.v. de duurzame energie check kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Westdorpe vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Westdorpe en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Westdorpe

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Westdorpe vergelijken (juli 2021)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder detecteer je de best matchende groene bedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Via subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Westdorpe vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven variëren per regio in Zeeland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: verbruik Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, petroleum, aardolie (vuile elektriciteit). De verbranding van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2021. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Lopikerkapel vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een aanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Westdorpe

Onze zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnecellen, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Terneuzen.

groene-stroom-westdorpe

Een energieneutrale woning in Westdorpe rond juli 2021

Middels Groenestroomaanbieding.nl detecteer je uitgebreide toelichting op groene stroom Westdorpe. Interessant, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Westdorpe is onderwerp van gesprek. Deze woningen verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Voorbeelden zijn “haal opladers uit het stopcontact” en radiatorfolie gebruiken. De productie van energie doe je met zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij een energiebedrijf. Echter, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke gasgestookte ketel (zoals AWB, Vaillant, Remeha, Atag of Intergas) uitgefaseerd. De klassieke mono cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) haalt energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en kraanwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Westdorpe is kostbaar. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos toe te passen. Daarbij reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energiekosten. De totaalprijs schommelt tussen €3800 tot +/- €6000. Mede door de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Geertruidenberg afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral organisaties zoals Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert check jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Westdorpe voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: je huidige levering opzeggen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. De nieuwe energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Westdorpe sterk verlaagd in verhouding tot jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die hierom kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiepakketten tref je hierna toonaangevende pakketten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check bekijk je onmiddellijk welke maatschappijen “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Westdorpe vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektriciteit en gas.