Loading...

Groene stroom Uitgeest Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieubewuste, onuitputbare bronnen als biomassa, zon, aardwarmte, wind, bodemwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in maart 2023. Het is veel duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Middels de groene stroom vergelijker kun je rap alle groene energieleveranciers in Uitgeest vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Uitgeest en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Uitgeest

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Uitgeest vergelijken (maart 2023)? Begin direct met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan check je de best matchende groene maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie zeer interessant. À la minute groene stroom in Uitgeest vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn weer anders per regio in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het contract wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energieleverancier Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, bio, zon, water, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardolie, petroleum, kolen, aardgas (vuile energie). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Vind alles uit over groene energie Kekerdom vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Ga voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Uitgeest

Zonne-energie is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Uitgeest.

groene-stroom-uitgeest

Een energieneutrale woning in Uitgeest rond maart 2023

Via Groenestroomaanbieding.nl ontdek je bruikbare toelichting op groene stroom Uitgeest. Echter, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met nauwelijks tot geen energielasten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Uitgeest zien we steeds meer. Een huis als dit kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het energieverbruik stabiliseren doe je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Voorbeelden zijn “let op het energielabel” en het deksel op de pan houden tijdens het koken. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepompsysteem. In de winter heb je wel stroom nodig van het energiemaatschappij. Alleen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Remeha, Intergas, Atag of Vaillant) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jouw appartement en water om te gebruiken. Het systeem werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Uitgeest is duur. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Daarnaast verminder jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op de energierekening. De totaalprijs ligt zo tussen de €2400 tot +/- €6900. Mede door de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Drachten afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle leveranciers. Unieke maatschappijen zoals Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Qurrent, Greenchoice bieden deze service. Door je postcode in te vullen achterhaal jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Uitgeest operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: je huidige verbintenis opzeggen en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. De volgende energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Uitgeest flink lager in vergelijking met een paar jaar terug. We horen van veel klanten die mede hierdoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Door middel van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten tref je onderstaand enkele abonnementen. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker achterhaal je meteen welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Uitgeest vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en deals voor gas en stroom.