Loading...

Groene stroom Kekerdom Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. reine, onuitputbare bronnen als zon, wind, waterkracht, bodemwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker dan grijze energie dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Dankzij onze groene stroom checker kunnen jullie nu alle groene energieleveranciers in Kekerdom vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Kekerdom en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Kekerdom

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Kekerdom vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap detecteer je de relevante groene leveranciers. Is groene energie duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidieregelingen en royale welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in Kekerdom vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra schommelen per postcode in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Ga voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: UnitedConsumers aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, zonne-energie, biomassa, aardwarmte, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, kolen, petroleum (grijze energie). De verwerking van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Zundert vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Kekerdom

Energie van de zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische stoffen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Ubbergen.

groene-stroom-kekerdom

Een energieneutrale woning in Kekerdom rond juli 2024

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je bruikbare details over groene stroom Kekerdom. Maar, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een nihile of geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kekerdom wint aan interesse. Een huis als dit realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra reduceren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Onder andere het gebruik van lichtdimmers” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij je energiebedrijf. Desondanks, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, AWB, Nefit, Intergas of Atag) verbannen. De “gewone” cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) haalt energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van je huis en water om te gebruiken. Het apparaat heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Kekerdom is prijzig. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Daarnaast reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op maandelijkse energielasten. Het tarief varieert tussen €3600 tot €6800. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Sleeuwijk afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Unieke leveranciers als Engie, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen achterhaal je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Kekerdom aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande levering ontbinden en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Je toekomstige leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Kekerdom flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. We horen van veel huizeneigenaren die neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele energie-abonnementen vind je in het overzicht hieronder veel gekozen energiepakketten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check check je simpelweg welke maatschappijen “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Kekerdom vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingen voor elektriciteit en gas.