Loading...

Groene stroom Zundert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van niet vervuilende, stabiele bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, wind, waterkracht. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2022. Dit is beduidend milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van de groene stroom vergelijker kan jij vlug alle groene energieleveranciers in Zundert vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Zundert en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Zundert

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Zundert vergelijken (juni 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien check je de beste groene energieleveranciers. Is groene stroom kostbaarder dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Zundert vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per regio in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: stroom van Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, aardgas, kolen (grijze elektriciteit). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Nieuwaal vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Zundert

Onze zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische dingen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Zundert.

groene-stroom-zundert

Een energieneutrale woning in Zundert rond juni 2022

Middels deze pagina vind je nuttige informatie over groene stroom Zundert. Maar, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met een beperkte of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zundert is een wens van vele. Een huis als dit realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Dan kun je denken aan “de oven efficiënt gebruiken” en spouwmuren isoleren. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jullie energiebedrijf. Echter, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, AWB, Intergas of Vaillant) verbannen. De klassieke verwarmingsketel kun je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw huis en douchewater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Zundert kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Bovendien minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op de energiekosten. De investering ligt zo tussen de €2600 en €7300. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Hellendoorn afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Met name leveranciers als Van de Bron, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Eneco maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen lees jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Zundert operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: jullie actuele abonnement opzeggen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie volgende maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Zundert sterk verlaagd in vergelijking met een paar jaar terug. We horen van veel klanten die om deze reden switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van verschillende pakketten vergelijk je in het overzicht hieronder toonaangevende stroompakketten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check bekijk je rap welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Zundert vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektra.