Loading...

Groene stroom Nieuwaal Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. niet vervuilende, onuitputbare bronnen als biomassa, wind, waterkracht, bodemwarmte, zon. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer dan grijze energie dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Door middel van de duurzame energie checker kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Nieuwaal vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Nieuwaal en check de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Nieuwaal

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuwaal vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de relevante groene maatschappijen. Is groene energie prijziger i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Direct groene stroom in Nieuwaal vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom verschillen per woongebied in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het pakket wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Endinet Groep vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld biomassa, aardwarmte, windenergie, zonne-energie, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardgas, petroleum, aardolie, kolen (grijze elektra). Het gebruik van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Daarlerveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Nieuwaal

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Zaltbommel.

groene-stroom-nieuwaal

Een energieneutrale woning in Nieuwaal rond december 2022

Met Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je praktische toelichting op groene stroom Nieuwaal. De vraag is, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een nihile of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nieuwaal is een wens van vele. Deze woningen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit verlagen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “bewust met de waterkoker omgaan” en repareer je kraan als deze lekt. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij het maatschappij. Daarentegen, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Vaillant, AWB, Intergas of Remeha) verboden. De “oude” verwarmingsketel mag je dan slechts inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van je woning en water om te gebruiken. Het product heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Nieuwaal is kostbaar. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Daarnaast verklein je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op de energiekosten. De investering varieert tussen €2500 t/m €7300. Dankzij de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Westdorpe afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Met name partijen zoals Eneco, Pure Energie, Engie, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode zie jij snel welke groene stroom aanbieders in Nieuwaal beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: je bestaande contract annulerenen uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Nieuwaal flink lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiepakketten vergelijk je hieronder enkele energiecontracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker zie je onmiddellijk welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Nieuwaal vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektra.