Loading...

Groene stroom Cuijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van milieubewuste, onuitputbare bronnen als zon, wind, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie groeit snel. Geholpen door onze groene stroom checker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Cuijk vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Cuijk of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Cuijk

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Cuijk vergelijken (september 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene energie prijziger dan grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Cuijk vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk tarieven Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, zon, aarde, bio, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarnaast, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardgas, kolen, petroleum (vuile stroom). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Lees nu verder over groene energie Rutten vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is minimaal. Overstappen naar windenergie? Switch naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Cuijk

Energie van de zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organisch afval zoals hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Cuijk.

groene-stroom-cuijk

Een energieneutrale woning in Cuijk rond september 2022

Op basis van onze website vind je alle informatie over groene stroom Cuijk. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Cuijk is onderwerp van gesprek. Deze woningen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik laag houden is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Voorbeelden zijn “nemen van ledverlichting” en je cv-pomp een stuk lager zetten. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jouw leverancier. Intussen, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Intergas, AWB, Vaillant of Remeha) niet meer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie transformeert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jouw huis en het tapwater. Het product heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Cuijk is kostbaar. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Tevens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaart men op stroomkosten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €4100 – €6400. Via de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Loosdrecht afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Unieke bedrijven zoals Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Qurrent bieden deze service. Via jullie adresgegevens lees jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Cuijk actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: jullie actuele pakket ontbinden en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Cuijk fors lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel families die om deze reden overstappen naar deze vorm van schone energie. Middels onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige contracten ontdek je hierna vaak bestelde abonnementen. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check ontdek je eenvoudig welke leveranciers “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Cuijk vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektriciteit en gas.