Loading...

Groene stroom Rutten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van reine, onuitputbare bronnen als waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zon, wind. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is veel duurzamer dan grijze energie dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kunnen jullie direct alle groene energieleveranciers in Rutten vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Rutten of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Rutten

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Rutten vergelijken (november 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna check je de best matchende groene bedrijven. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Via subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Rutten vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Flevoland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: prijzen vergelijken van Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, zonne-energie, waterkracht, biomassa, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardolie, steenkool, aardgas (grijze elektra). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere wereld? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Lees nu verder over groene energie Groede vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is minimaal. Interesse in windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Rutten

Zonnestroom is een schone energiebron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en installeer boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organisch afval zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Noordoostpolder.

groene-stroom-rutten

Een energieneutrale woning in Rutten rond november 2022

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je praktische toelichting op groene stroom Rutten. Maar, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een lage of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Rutten zien we steeds meer. Een huis als dit implementeer je op de volgende manier:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra stabiliseren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van stroom. O.a. “de oven efficiënt gebruiken” en een waterkoker gebruiken om warm water te koken. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van je energieleverancier. Daarentegen, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” cv-ketel (van Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas of Atag) uitgesloten. De huidige CV-ketel op gas mag je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de opwarming van je huis en water om te gebruiken. Het product werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Rutten is kostbaar. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te plaatsen. Trouwens, ook verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op de energiekosten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3100 tot €7300. Met behulp van de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Beets afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder aanbieders als Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Eneco bieden deze service. Op basis van je postcode ontdek je à la minute welke groene stroom aanbieders in Rutten operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande abonnement stopzetten en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Rutten fors lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We horen van veel woningeigenaren die mede hierdoor switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van diverse energie-abonnementen vind je onderstaand de meest populaire contracten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check vergelijk je eenvoudig welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Flevoland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Rutten vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingen voor stroom en gas.