Loading...

Groene stroom Beets Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met milieuvriendelijke, stabiele bronnen als zon, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektra dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Middels onze groene energie check kun je snel alle groene energieleveranciers in Beets vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Beets en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Beets

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Beets vergelijken (september 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien vind je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Beets vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: welkomstpremie Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, water, bio, zon, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Vergeet niet, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, steenkool, kolen (grijze energie). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere wereld? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Ottoland vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Kies voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Beets

Onze zon is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en neem zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Zeevang.

groene-stroom-beets

Een energieneutrale woning in Beets rond september 2022

Met behulp van onze website ontdek je praktische info over groene stroom Beets. Echter, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Beets wordt steeds populairder. Zo’n huis bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het gebruik van elektra laag houden bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Onder andere gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en een teil gebruiken voor de afwas. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energie-aanbieder. Niettemin, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” verwarmingsketel (als Atag, Nefit, AWB, Intergas of Vaillant) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde verwarmingsketel kun je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jouw woning en water om te gebruiken. Deze setup kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Beets vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Daarnaast beperk je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energiekosten. De investering ligt zo tussen de €3400 tot +/- €7300. Met behulp van de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Kekerdom afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Vooral partijen als Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Qurrent, Eneco faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert check jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Beets actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: jouw lopende abonnement stopzetten en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Beets aantrekkelijker als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die mede hierdoor neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van huidige pakketten bekijk je in het overzicht hieronder toonaangevende pakketten. Let op: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check detecteer je spoedig welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Beets vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingen voor stroom en gas.