Loading...

Groene stroom Ottoland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, wind, zon, aardwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel schoner als je het afzet tegen grijze energie dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Ottoland vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Ottoland of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Ottoland

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ottoland vergelijken (juni 2024)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend vind je de best matchende groene stroom aanbieders. Is groene stroom prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in Ottoland vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: MAIN Energie overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, water, zon, bodem, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardgas, aardolie, petroleum, kolen (grijze elektriciteit). De verbranding van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Eexterveenschekanaal vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Kies voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Ottoland

Zonnestroom is een schone energiebron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonne energie, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische materialen als afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Molenwaard.

groene-stroom-ottoland

Een energieneutrale woning in Ottoland rond juni 2024

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl vind je bruikbare details over groene stroom Ottoland. Alleen, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een lage of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ottoland wil natuurlijk iedereen. Deze woningen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met energie. Onder andere zet elektrische apparaten helemaal uit” en het dak isoleren. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij een leverancier. Intussen, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende hr-ketel (Intergas, Atag, Vaillant, Remeha of AWB) verboden. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je huis en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Ottoland is duur. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Overigens minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt in de range tussen de €2600 tot +/- €7100. Dankzij de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Zundert afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen als Eneco, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Powerpeers maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert tref je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Ottoland aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: je actuele pakket stopzetten en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Ottoland een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We horen van veel klanten op basis daarvan switchen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van diverse energiepakketten tref je onderstaand vaak bestelde stroomcontracten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check zie je spoedig welke maatschappijen “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Ottoland vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en stroom.