Loading...

Groene stroom Eexterveenschekanaal Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met reine, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, zon, biomassa, wind. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Vele malen duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie is enorm toegenomen. Dankzij onze groene energie check kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Eexterveenschekanaal vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Eexterveenschekanaal en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Eexterveenschekanaal

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Eexterveenschekanaal vergelijken (oktober 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend bekijk je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Via subsidieregelingen en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene stroom een goed idee. À la minute groene stroom in Eexterveenschekanaal vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn weer anders per woongebied in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod wat je interessant vindt. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: gas licht Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, bio, zon, aarde, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardgas, steenkool, aardolie, petroleum (vuile energie). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Zoek ook naar groene energie Stevensbeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Eexterveenschekanaal

Energie van de zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals afval van landbouw. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-eexterveenschekanaal

Een energieneutrale woning in Eexterveenschekanaal rond oktober 2023

Met deze website detecteer je uitgebreide uitleg over groene stroom Eexterveenschekanaal. Echter, hoezo elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Eexterveenschekanaal zien we steeds meer. Zo’n huis verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie verlagen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. Bijvoorbeeld “meer truien en dekens gebruiken” en zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij het maatschappij. Echter, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende gasgestookte ketel (zoals AWB, Vaillant, Intergas, Nefit of Atag) niet langer toegestaan. De klassieke cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) haalt energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw appartement en douchewater. De installatie werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Eexterveenschekanaal is kostbaar. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos toe te passen. Daarnaast reduceer je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op de energierekening. De kostprijs varieert tussen €2700 – €7800. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Nieuwaal afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Juist bedrijven zoals Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Engie, Qurrent verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode lees je meteen welke groene stroom aanbieders in Eexterveenschekanaal operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: je lopende contract stopzetten en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Eexterveenschekanaal aantrekkelijker in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn veel mensen die hierom kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energie-abonnementen vergelijk je hierna vaak bestelde contracten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker vind je moeiteloos welke leveranciers “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Eexterveenschekanaal vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en deals voor elektra en gas.