Loading...

Groene stroom Stevensbeek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met niet vervuilende, stabiele bronnen als waterkracht, zon, bodemwarmte, wind, aardwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Op basis van onze groene energie check kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Stevensbeek vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Stevensbeek of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Stevensbeek

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Stevensbeek vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder detecteer je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom duurder dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Mede door subsidieregelingen en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Stevensbeek vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven verschillen per postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het pakket dat bij jou past. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: actie van Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, bodem, bio, wind, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, aardolie, petroleum (grijze energie). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Holthone vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Stevensbeek

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnestroom, en ga voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische stoffen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Sint Anthonis.

groene-stroom-stevensbeek

Een energieneutrale woning in Stevensbeek rond december 2022

Op Groenestroomaanbieding.nl bekijk je nuttige info over groene stroom Stevensbeek. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Stevensbeek wint aan interesse. Dit soort huizen implementeer je via het volgende model:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het verbruik van energie verlagen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en tijdig de afzuigkap uitzetten. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jouw aanbieder. Alleen, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” cv-ketel (van Vaillant, Remeha, Nefit, Atag of AWB) niet meer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de verwarming van jouw woning en kraanwater. Het product werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Stevensbeek is kostbaar. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook verminder jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt tussen de €4100 en €7100. Geholpen door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Daarlerveen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle leveranciers. Juist bedrijven zoals Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Engie, Greenchoice, Qurrent bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert zie je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Stevensbeek voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: het actuele pakket opzeggen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Stevensbeek aantrekkelijker dan een paar jaar terug. We zien meer en meer klanten die hierom overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van enkele energiecontracten vind je in het overzicht hieronder enkele energiepakketten. Info: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check zie je direct welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Stevensbeek vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en elektra.