Loading...

Groene stroom Eethen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als biomassa, waterkracht, zon, bodemwarmte, aardwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant duurzamer als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van onze groene stroom checker kunnen jullie rap alle groene energieleveranciers in Eethen vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Eethen en check de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Eethen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Eethen vergelijken (december 2023)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap vergelijk je alle groene energiebedrijven. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidieregelingen en royale welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Snel groene stroom in Eethen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom schommelen per regio in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat je wensen dekt. Opties zijn het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: gas licht Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, zon, bodem, wind, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, aardgas, petroleum (vuile elektra). Het verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere lucht? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Stein vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene windstroom. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Eethen

De zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Aalburg.

groene-stroom-eethen

Een energieneutrale woning in Eethen rond december 2023

Via onze website vind je praktische uitleg over groene stroom Eethen. De vraag is, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Eethen zien we steeds meer. Dit soort huizen verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het energieverbruik stabiliseren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “apparaten uitschakelen” en je cv-pomp een stuk lager zetten. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij een energie-aanbieder. Daarentegen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Vaillant, Intergas, Atag of Remeha) verboden. De klassieke hr-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) neemt energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van je huis en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Eethen is kostbaar. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Bovendien minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bespaart men op energielasten. De investering ligt in de range tussen de €4000 en €6400. Mede door de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Nieuw-Vennep afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. Juist leveranciers zoals Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Engie, Greenchoice, Qurrent maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens achterhaal jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Eethen actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: je huidige pakket stopzetten en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. Jouw volgende aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Eethen sterk verlaagd in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die daardoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van enkele energiepakketten vergelijk je onderstaand vaak bestelde energiecontracten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check detecteer je direct welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Eethen vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en stroom.