Loading...

Groene stroom Stein Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. schone, duurzame bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, wind, aardwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de duurzame energie checker kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Stein vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Stein of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Stein

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Stein vergelijken (december 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien detecteer je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene energie duurder dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Stein vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: actie van Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, zonne-energie, windenergie, biomassa, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Daarnaast, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, petroleum, steenkool (vuile elektra). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere lucht? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Holten vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Stein

Zonne-energie is het type energie die nooit opraakt. Kies ook voor energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische stoffen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Stein.

groene-stroom-stein

Een energieneutrale woning in Stein rond december 2023

D.m.v. deze webpagina vergelijk je uitgebreide informatie over groene stroom Stein. Interessant, waarom nog betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Stein is onderwerp van gesprek. Zo’n huis realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De stroomconsumptie stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met stroom. Veel gehoord is “nemen van ledverlichting” en niet een te grote koelkast kopen. De productie van energie doe je met zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij het leverancier. Daartegenover, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” hr-ketel (Vaillant, Remeha, Atag, AWB of Nefit) verboden. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jullie appartement en douchewater. Deze setup heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Stein is kostbaar. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Verder beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op de energiekosten. De kostprijs ligt zo tussen de €3600 – €7400. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Cuijk afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle leveranciers. Juist bedrijven als Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Powerpeers bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert check je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Stein operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: jullie actuele pakket beëindigen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen complexe acties. Jouw aanstaande energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Stein een stuk lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We zien meer en meer families die om deze reden overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van diverse energiepakketten ontdek je onderstaand toonaangevende contracten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check ontdek je vandaag nog welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Stein vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektriciteit.