Loading...

Groene stroom Holten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van milieubewuste, stabiele bronnen als wind, aardwarmte, zon, waterkracht, biomassa. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie groeit snel. Op basis van onze groene stroom checker kan jij spoedig alle groene energieleveranciers in Holten vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Holten of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Holten

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Holten vergelijken (juni 2022)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens ontdek je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene stroom prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Simpel groene stroom in Holten vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn weer anders per postcode in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat je wensen dekt. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Vrijopnaam 1 jaar contract juni 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, aardgas, aardolie (vuile stroom). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Winschoten vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Holten

Energie van de zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Rijssen-Holten.

groene-stroom-holten

Een energieneutrale woning in Holten rond juni 2022

Met onze website check je bruikbare uitleg over groene stroom Holten. Alleen, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Holten is een wens van vele. Een woning als dat bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De energieconsumptie stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jullie gebruik. Veel gehoord is “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en maak van je koelkast geen iglo. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij het energieleverancier. Evengoed, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, AWB, Remeha, Vaillant of Atag) uitgefaseerd. De “oude” CV-ketel op gas kun je dan enkel inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat zet dit om naar naar praktische warmte voor de opwarming van jouw woning en kraanwater. De installatie heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Holten vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Daarnaast minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energierekening. De kostprijs schommelt tussen €3300 t/m €6900. Via de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Rutten afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle aanbieders. Met name organisaties zoals Van de Bron, Pure Energie, Engie, Eneco, Qurrent, Powerpeers focussen hierop. Via jullie adresgegevens detecteer je spoedig welke groene stroom aanbieders in Holten actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: je bestaande verbintenis ontbinden en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Je toekomstige maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Holten een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat consumenten die hierom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van huidige abonnementen vind je hierna veel gekozen abonnementen. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker zie je eenvoudig welke leveranciers duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Holten vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en kortingsacties voor elektriciteit en gas.