Loading...

Groene stroom Winschoten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, zon, wind, waterkracht. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment echte groene energie is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie check kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Winschoten vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Winschoten en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Winschoten

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Winschoten vergelijken (december 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan ontdek je de meest populaire groene energiemaatschappijen. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies en royale cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Winschoten vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het abonnement wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: abonnement bij Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bodem, zon, aarde, wind, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot kolen, aardgas, aardolie, steenkool (vuile elektriciteit). De verwerking van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Medemblik vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Winschoten

De zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbranden van organisch afval zoals tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Oldambt.

groene-stroom-winschoten

Een energieneutrale woning in Winschoten rond december 2023

Op deze pagina lees je bruikbare toelichting op groene stroom Winschoten. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Winschoten is onderwerp van gesprek. Een woning als dat kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De energieconsumptie stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “nemen van ledverlichting” en je vriezer waterpas zetten. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jullie maatschappij. Evenwel, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde hr-ketel (Intergas, Atag, Remeha, Nefit of Vaillant) verbannen. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) haalt warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van je huis en kraanwater. De installatie heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Winschoten is duur. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Overigens reduceer je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op de energiekosten. De aanschafprijs varieert tussen €2500 en €7000. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Groede afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. Unieke partijen zoals Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Engie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert check je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Winschoten voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: je actuele abonnement opzeggen en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Winschoten flink lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn veel families die daardoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiecontracten ontdek je bijgaand veel gekozen energiepakketten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker ontdek je simpelweg welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Winschoten vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor elektriciteit en gas.