Loading...

Groene stroom Gastel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als wind, biomassa, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie checker kun jij direct alle groene energieleveranciers in Gastel vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Gastel en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Gastel

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Gastel vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder vergelijk je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Door subsidieregelingen en hoge welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Gastel vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen verschillen per regio in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: overstappen Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals zon, wind, bio, aarde, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardolie, aardgas, kolen (grijze energie). Het gebruik van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Uffelte vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is minimaal. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Gastel

Zonnestroom is het type energie die nooit opraakt. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische stoffen als afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Cranendonck.

groene-stroom-gastel

Een energieneutrale woning in Gastel rond december 2022

Aan de hand van deze pagina bekijk je alle informatie over groene stroom Gastel. Echter, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een beperkte of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Gastel zien we steeds meer. Zo’n woning implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het energieverbruik reduceren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met energie. Onder andere haal opladers uit het stopcontact” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van je energie-aanbieder. Daartegenover, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” cv-ketel (van Intergas, Vaillant, AWB, Remeha of Atag) verboden. De “oude” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt energie uit de lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp converteert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en water om te gebruiken. De warmtepomp kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Gastel is prijzig. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Daarbij minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op stroomkosten. De kostprijs varieert tussen de €2800 en €7300. Met behulp van de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Oldelamer afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Met name bedrijven als Engie, Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij rap welke groene stroom aanbieders in Gastel beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: je bestaande contract opzeggen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. Jouw volgende leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Gastel sterk verlaagd dan enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat consumenten die mede hierdoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energie-abonnementen tref je onderstaand veel gekozen energiepakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker check je moeiteloos welke maatschappijen “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Gastel vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.