Loading...

Groene stroom Nieuw-Lekkerland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van reine, onuitputbare bronnen als aardwarmte, biomassa, wind, bodemwarmte, zon. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is significant toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt steeds beter. Met behulp van onze groene energie check kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Nieuw-Lekkerland vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Nieuw-Lekkerland of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Nieuw-Lekkerland

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuw-Lekkerland vergelijken (november 2022)? Start met onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens check je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene energie duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Nieuw-Lekkerland vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven verschillen per regio in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Vrijopnaam vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, water, wind, aarde, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is minimaal. Goed om te noemen, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardgas, kolen, petroleum (vuile energie). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Zoek ook naar groene energie Creil vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Nieuw-Lekkerland

De zon is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonne energie, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organisch afval zoals hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Molenwaard.

groene-stroom-nieuw-lekkerland

Een energieneutrale woning in Nieuw-Lekkerland rond november 2022

Via deze webpagina detecteer je uitgebreide details over groene stroom Nieuw-Lekkerland. Maar, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met nauwelijks tot geen energienota betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuw-Lekkerland wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van energie. Dan kun je denken aan “apparaten uitschakelen” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In de winter koop je stroom in bij jouw energiemaatschappij. Desondanks, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke hr-ketel (Nefit, Vaillant, Atag, Intergas of AWB) verbannen. De huidige gasgestookte ketel kun je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verandert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van je woning en water om te gebruiken. Deze setup heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Nieuw-Lekkerland is duur. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Daarnaast verminder jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op kosten van energie. De kostprijs ligt tussen de €3700 en €7600. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Wessem afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Vooral maatschappijen als Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Engie, Van de Bron, Powerpeers maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen lees je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Nieuw-Lekkerland beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: het actuele verbintenis ontbinden en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Nieuw-Lekkerland sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. We horen van veel huizeneigenaren die om deze reden neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende energiecontracten bekijk je onderstaand de meest populaire stroom abonnementen. Commentaar: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check ontdek je zonder problemen welke van deze contracten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Nieuw-Lekkerland vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.