Loading...

Groene stroom Creil Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van schone, duurzame bronnen zoals wind, bodemwarmte, zon, aardwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is significant duurzamer als je het afzet tegen grijze elektra dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Middels onze groene stroom checker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Creil vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Creil en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Creil

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Creil vergelijken (november 2023)? Open dan onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna ontdek je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene stroom kostbaarder dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Snel groene stroom in Creil vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra variëren per postcode in Flevoland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het pakket dat bij jou past. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk tarieven Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld biomassa, windenergie, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, aardgas, steenkool (grijze energie). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een beter milieu? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Vind alles uit over groene energie Ruinen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Creil

Onze zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonne energie, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Noordoostpolder.

groene-stroom-creil

Een energieneutrale woning in Creil rond november 2023

Op onze website ontdek je bruikbare info over groene stroom Creil. Interessant, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een beperkte of geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Creil is onderwerp van gesprek. Deze woningen bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Onder andere nemen van ledverlichting” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energie-aanbieder. Alleen, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Intergas, Vaillant, Remeha of AWB) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit de buitenlucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en het tapwater. Het product werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Creil vergt een hele investering. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op kosten van energie. De prijs schommelt tussen €3300 tot €7700. Via de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Loon afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke maatschappijen als Qurrent, Van de Bron, Engie, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens zie je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Creil actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: jouw lopende levering ontbinden en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. De toekomstige energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Creil fors lager dan jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die neigen naar deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van diverse pakketten vergelijk je hieronder veel gekozen pakketten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker vind je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Flevoland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Creil vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektra en gas.