Loading...

Groene stroom Ruinen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van milieubewuste, stabiele bronnen als bodemwarmte, waterkracht, biomassa, zon, wind. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Dankzij onze groene stroom checker kun je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Ruinen vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Ruinen of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Ruinen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Ruinen vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens detecteer je de best matchende groene aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Dankzij subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Eenvoudig groene stroom in Ruinen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van postcode in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het voorstel wat je interessant vindt. Ga voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie vergelijken bij Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, water, aarde, zon, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het mooiste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, aardgas, kolen (vuile stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Griendtsveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Stap over naar een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Ruinen

Energie van de zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en kies voor zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente De Wolden.

groene-stroom-ruinen

Een energieneutrale woning in Ruinen rond juli 2024

Door middel van onze website vind je bruikbare toelichting op groene stroom Ruinen. De vraag is, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ruinen is een wens van vele. Dit soort huizen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het gebruik van elektra beperken bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op je verbruik. Dan kun je denken aan “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij het leverancier. Maar, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse hr-ketel (Remeha, Nefit, Atag, AWB of Intergas) niet langer toegestaan. De welbekende mono cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van je woning en gebruikswater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Ruinen is prijzig. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Overigens reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op kosten van energie. De investering ligt tussen de €4100 t/m €7600. Geholpen door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Beerzerveld afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral organisaties zoals Greenchoice, Qurrent, Eneco, Engie, Pure Energie, Powerpeers maken dit mogelijk. Op basis van je postcode detecteer je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Ruinen actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: het huidige verbintenis opzeggen en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jullie volgende leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Ruinen fors lager als je het afzet tegen de beginperiode. We horen van veel klanten die daarom kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele energiecontracten vind je hieronder vaak bestelde abonnementen. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check zie je meteen welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Ruinen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor elektriciteit en gas.