Loading...

Groene stroom Eeserveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. reine, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, bodemwarmte, zon, waterkracht. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. D.m.v. de groene stroom vergelijker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Eeserveen vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Eeserveen en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Eeserveen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Eeserveen vergelijken (december 2023)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend detecteer je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie prijziger dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Eeserveen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn afhankelijk van postcode in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het pakket met de beste voorwaarden. Onder andere het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: gas licht Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, windenergie, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarnaast, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, kolen, petroleum, steenkool (grijze stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Steenwijkerwold vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een leverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Eeserveen

De zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnecellen, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Borger-Odoorn.

groene-stroom-eeserveen

Een energieneutrale woning in Eeserveen rond december 2023

Met deze website check je bruikbare details over groene stroom Eeserveen. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een nihile of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Eeserveen wordt steeds populairder. Een huis als dit kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het gebruik van elektra stabiliseren bereik je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met energie. Bijvoorbeeld “de oven efficiënt gebruiken” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is neem je stroom af bij jouw maatschappij. Evenwel, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke cv-ketel (van AWB, Vaillant, Nefit, Intergas of Remeha) verboden. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan slechts inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) onttrekt de warmte uit de lucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat zet de koude lucht om in naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem verandert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en het tapwater. De installatie werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Eeserveen is prijzig. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Verder verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op kosten van energie. De investering varieert tussen de €2800 – €7100. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Nieuw-Lekkerland afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name partijen zoals Greenchoice, Engie, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Qurrent focussen hierop. Door je postcode in te vullen ontdek jij meteen welke groene stroom aanbieders in Eeserveen operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: het actuele levering beëindigen en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. Jullie nieuwe energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Eeserveen sterk verlaagd als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat consumenten op basis daarvan overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van verschillende contracten vergelijk je hierna toonaangevende stroom abonnementen. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check check je moeiteloos welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Eeserveen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en contracten voor elektriciteit en gas.