Loading...

Groene stroom Steenwijkerwold Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als zon, wind, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in februari 2024. Het is veel duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door onze groene energie check kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Steenwijkerwold vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Steenwijkerwold en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Steenwijkerwold

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Steenwijkerwold vergelijken (februari 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder check je de meest populaire groene aanbieders. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Steenwijkerwold vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het pakket wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: actie van Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, aardgas, petroleum (vuile energie). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in februari 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Hollandscheveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Steenwijkerwold

Zonnestroom is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnecellen, en investeer in zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-steenwijkerwold

Een energieneutrale woning in Steenwijkerwold rond februari 2024

Met behulp van onze website bekijk je nuttige info over groene stroom Steenwijkerwold. De vraag is, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een lage of geen energienota betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Steenwijkerwold zien we steeds meer. Deze woningen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van energie stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met energie. Bijvoorbeeld “haal opladers uit het stopcontact” en de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw maatschappij. Alleen, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Remeha, Atag, Nefit of Intergas) niet langer toegestaan. De klassieke mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de opwarming van jullie woning en gebruikswater. Het systeem heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Steenwijkerwold is duur. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Trouwens, ook verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op stroomkosten. De aanschafprijs varieert tussen de €3500 en €7800. Mede door de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Creil afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name aanbieders als Van de Bron, Engie, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken spot je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Steenwijkerwold actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige verbintenis opzeggen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen complexe acties. Jullie toekomstige energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Steenwijkerwold flink lager dan jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren die daarom kiezen voor deze vorm van schone energie. Middels onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse contracten vind je onderstaand veel gekozen abonnementen. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker zie je vandaag nog welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Steenwijkerwold vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en elektriciteit.