Loading...

Groene stroom Hollandscheveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via reine, toekomstbestendige bronnen als biomassa, aardwarmte, zon, wind, bodemwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Met behulp van onze groene stroom checker kunnen jullie meteen alle groene energieleveranciers in Hollandscheveld vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Hollandscheveld en snuffel tussen de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Hollandscheveld

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hollandscheveld vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder check je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Via subsidieregelingen en forse welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Hollandscheveld vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het aanbod wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Qwint 1 jaar contract juni 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, zonne-energie, aardwarmte, windenergie, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, petroleum, aardgas, aardolie (grijze energie). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Winde vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Ga voor een leverancier met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Hollandscheveld

Energie van de zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnekracht, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hoogeveen.

groene-stroom-hollandscheveld

Een energieneutrale woning in Hollandscheveld rond juni 2024

Op deze webpagina check je praktische info over groene stroom Hollandscheveld. De vraag is, waarom elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hollandscheveld zien we steeds meer. Zo’n huis implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie laag houden is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Bijvoorbeeld “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en de eco-stand gebruiken met vieze was. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het maatschappij. Alleen, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, AWB, Remeha, Atag of Nefit) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) benut de warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jullie woning en douchewater. Deze setup kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Hollandscheveld vergt een hele investering. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en simpel te installeren. Bovendien minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op stroomkosten. De totaalprijs varieert tussen €3900 – €7100. Mede door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Ruinen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle aanbieders. Unieke maatschappijen zoals Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Engie, Qurrent, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode check je snel welke groene stroom aanbieders in Hollandscheveld actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: je actuele verbintenis annulerenen daarna een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Hollandscheveld een stuk lager in vergelijking met jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die mede hierdoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van beschikbare abonnementen bekijk je bijgaand enkele energiecontracten. Let op: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check ontdek je zonder problemen welke leveranciers “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Hollandscheveld vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor stroom en gas.