Loading...

Groene stroom Winde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van schone, onuitputbare bronnen als wind, biomassa, waterkracht, zon, bodemwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Middels de groene stroom vergelijker kun je vlug alle groene energieleveranciers in Winde vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Winde en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Winde

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Winde vergelijken (april 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vergelijk je de beste groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Via subsidies en hoge welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Winde vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom schommelen per regio in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: abonnement bij Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, biomassa, windenergie, bodemwarmte, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is minimaal. Bovendien, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, steenkool, aardgas, aardolie (grijze elektriciteit). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een groene leefomgeving? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie Matsloot vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Winde

Onze zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonne energie, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Tynaarlo.

groene-stroom-winde

Een energieneutrale woning in Winde rond april 2024

Middels onze website vergelijk je uitgebreide info over groene stroom Winde. Maar, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een lage of geen energiekosten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Winde is een wens van vele. Deze woningen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. O.a. “de verwarming omlaag doen” en overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van een maatschappij. Alleen, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse hr-ketel (Intergas, Atag, Remeha, Vaillant of AWB) niet meer toegestaan. De welbekende verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) benut de warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het systeem zet de koude lucht om in naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en kraanwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Winde vergt een hele investering. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Tevens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op energielasten. De totaalprijs schommelt tussen €3000 – €7800. Geholpen door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Griendtsveen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Specifieke bedrijven als Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Engie, Pure Energie, Powerpeers bieden deze service. Door te adres te gebruiken zie jij direct welke groene stroom aanbieders in Winde beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: jullie huidige contract stopzetten en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Winde sterk verlaagd als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die mede hierdoor switchen naar deze vorm van schone energie. Dankzij onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder vaak bestelde pakketten. Update: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker achterhaal je snel welke abonnementen echt “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Winde vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.