Loading...

Groene stroom Matsloot Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van reine, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, wind, zon, waterkracht. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker vergeleken met grijze energie dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie is enorm toegenomen. Aan de hand van onze groene energie check kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Matsloot vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Matsloot en snuffel tussen de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Matsloot

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Matsloot vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend ontdek je de relevante groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Matsloot vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen verschillen per woongebied in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het pakket dat bij jou past. Kies meteen voor het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Westland Infra stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, windenergie, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, aardolie, aardgas (vuile stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere wereld? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Blije vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is minimaal. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Matsloot

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van energie van de zon, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Noordenveld.

groene-stroom-matsloot

Een energieneutrale woning in Matsloot rond mei 2024

Op basis van deze pagina detecteer je uitgebreide informatie over groene stroom Matsloot. Maar, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Matsloot is een wens van vele. Zo’n woning realiseren jullie op de volgende manier:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van energie verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met energie. Denk aan “apparaten uitschakelen” en let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In het najaar en winter koop je stroom in bij jullie energie-aanbieder. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals Vaillant, AWB, Remeha, Intergas of Nefit) uitgesloten. De welbekende verwarmingsketel mag je dan alleen omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van je woning en douchewater. Deze setup kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Matsloot vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Daarnaast verminder jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op de energiekosten. De totaalprijs varieert tussen €2500 tot +/- €7600. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Vilsteren afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name partijen als Greenchoice, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent faciliteren dit. Op basis van je postcode detecteer je spoedig welke groene stroom aanbieders in Matsloot aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: jullie huidige pakket opzeggen en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Matsloot sterk verlaagd in vergelijking met een paar jaar terug. We zien meer en meer families die om deze reden overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van beschikbare contracten vind je hieronder enkele abonnementen. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check vind je nu welke aanbieders “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Matsloot vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.