Loading...

Groene stroom Blije Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van schone, stabiele bronnen als bodemwarmte, biomassa, wind, aardwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door de groene stroom vergelijker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Blije vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Blije en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Blije

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Blije vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens ontdek je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene stroom prijziger i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Met behulp van subsidies en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in Blije vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom variëren per woongebied in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat je interessant vindt. Kies meteen voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstapbonus RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, biomassa, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, aardgas, kolen (vuile elektra). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een beter milieu? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Pernis vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Blije

Zonne-energie is een bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Ferwerderadiel.

groene-stroom-blije

Een energieneutrale woning in Blije rond juli 2024

Via onze website ontdek je praktische info over groene stroom Blije. Echter, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Blije wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Veel gehoord is “gebruik niet de standby modus” en tochtstrips gebruiken. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jullie aanbieder. Evenwel, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Remeha, Atag, Intergas of AWB) verbannen. De klassieke hr-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en douchewater. Het systeem werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Blije is duur. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Tevens verminder jij de CO-2 uitstoot en besparen jullie op kosten van energie. Het tarief schommelt tussen €4200 en €6400. Via de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Kronenberg afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. In het bijzonder partijen als Qurrent, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen zie je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Blije voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: het huidige pakket annulerenen uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jouw volgende maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Blije een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die om deze reden voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiepakketten ontdek je onderstaand veel gekozen stroompakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check zie je meteen welke leveranciers duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Blije vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektriciteit.