Loading...

Groene stroom Kronenberg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. schone, duurzame bronnen zoals wind, biomassa, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt steeds beter. D.m.v. de duurzame energie check kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Kronenberg vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Kronenberg en check de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Kronenberg

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kronenberg vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je de meest populaire groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze energie? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor groene stroom en forse cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Binnen een paar minuten groene stroom in Kronenberg vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Fenor welkomstkorting december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, zonne-energie, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarbij komt, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardgas, kolen, aardolie, steenkool (grijze stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Aldtsjerk vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Kronenberg

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnekracht, en ga voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische stoffen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Horst aan de Maas.

groene-stroom-kronenberg

Een energieneutrale woning in Kronenberg rond december 2022

Met deze website detecteer je belangrijke informatie over groene stroom Kronenberg. Alleen, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energienota noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kronenberg wordt steeds populairder. Zo’n woning bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het energieverbruik reduceren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Denk aan “led-lampen gebruiken” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij een maatschappij. Alleen, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke cv-ketel (van Atag, Remeha, Intergas, Vaillant of Nefit) niet langer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan slechts inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de koude lucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp converteert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jouw woning en gebruikswater. Deze setup kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Kronenberg is duur. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Bovendien minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op energienota. De investering ligt tussen de €3600 tot €6500. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Stein afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Met name partijen als Powerpeers, Greenchoice, Engie, Eneco, Qurrent, Van de Bron bieden deze service. Door te adres te gebruiken spot jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Kronenberg aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: het actuele contract beëindigen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. Jullie toekomstige energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Kronenberg fors lager in vergelijking met de beginperiode. We horen van veel woningeigenaren die daardoor overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare pakketten vind je hieronder toonaangevende energiecontracten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check achterhaal je ogenblikkelijk welke abonnementen echt “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Kronenberg vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.