Loading...

Groene stroom Aldtsjerk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals zon, wind, waterkracht, bodemwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is significant duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de groene stroom vergelijker kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Aldtsjerk vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Aldtsjerk of bekijk de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Aldtsjerk

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Aldtsjerk vergelijken (november 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend check je alle groene maatschappijen. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Aldtsjerk vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn afhankelijk van regio in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het voorstel dat bij jou past. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: elektriciteit van Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, waterkracht, zonne-energie, windenergie, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Daarbij komt, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardgas, aardolie, steenkool, kolen (vuile energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere wereld? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Noordgouwe vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een maatschappij met groene windstroom. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Aldtsjerk

Onze zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organisch afval zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Tytsjerksteradiel.

groene-stroom-aldtsjerk

Een energieneutrale woning in Aldtsjerk rond november 2023

Door middel van deze website vergelijk je alle info over groene stroom Aldtsjerk. Alleen, waarom nog stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met nauwelijks tot geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Aldtsjerk zien we steeds meer. Een huis als dit kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie minimaliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op stroom. O.a. “gebruik alleen A++ producten” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij jullie energiemaatschappij. Daarentegen, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, Atag, Vaillant of AWB) verboden. De huidige hr-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) neemt energie uit omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar praktische warmte voor de opwarming van jullie huis en het tapwater. Het product werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Aldtsjerk is prijzig. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Verder beperk je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op kosten van energie. De prijs varieert tussen €2400 t/m €7700. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Holten afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name bedrijven als Engie, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Eneco, Greenchoice bieden deze service. Via jullie adresgegevens tref jij snel welke groene stroom aanbieders in Aldtsjerk voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: jullie actuele pakket opzeggen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jullie aanstaande energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Aldtsjerk fors lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten op basis daarvan overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele energiepakketten vergelijk je bijgaand toonaangevende pakketten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check achterhaal je onmiddellijk welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Aldtsjerk vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.