Loading...

Groene stroom Noordgouwe Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van reine, stabiele bronnen als zon, aardwarmte, waterkracht, wind, bodemwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van de duurzame energie check kunnen jullie simpelweg alle groene energieleveranciers in Noordgouwe vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Noordgouwe of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Noordgouwe

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Noordgouwe vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Noordgouwe vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen variëren per woongebied in Zeeland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het contract met de beste voorwaarden. Opties zijn het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Noordelijk Lokaal Duurzaam tarieven december 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, bodemwarmte, biomassa, windenergie, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, kolen, petroleum (vuile energie). De verbranding van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Den Burg vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Switch naar een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Noordgouwe

Zonne-energie is een bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en neem zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organisch afval zoals mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Schouwen-Duiveland.

groene-stroom-noordgouwe

Een energieneutrale woning in Noordgouwe rond december 2023

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl lees je nuttige details over groene stroom Noordgouwe. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Noordgouwe wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op energie. Voorbeelden zijn “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is neem je stroom af bij het maatschappij. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” hr-ketel (AWB, Remeha, Atag, Vaillant of Intergas) uitgesloten. De klassieke mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) benut de warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jouw woning en douchewater. De warmtepomp kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Noordgouwe kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Bovendien reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op stroomkosten. De prijs ligt tussen de €3300 en €7700. Via de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Winschoten afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke partijen als Powerpeers, Pure Energie, Engie, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken check jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Noordgouwe voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: jullie bestaande contract ontbinden en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jullie toekomstige aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Noordgouwe flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We zien meer en meer consumenten op basis daarvan voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Middels de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse abonnementen tref je in het overzicht hieronder toonaangevende pakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker zie je binnen no-time welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Noordgouwe vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.