Loading...

Groene stroom Vilsteren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van schone, onuitputbare bronnen als aardwarmte, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, wind. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is veel toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Geholpen door de duurzame energie checker kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Vilsteren vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Vilsteren en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Vilsteren

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Vilsteren vergelijken (oktober 2023)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je de best matchende groene stroomleveranciers. Is groene energie duurder dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies en interessante welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Eenvoudig groene stroom in Vilsteren vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket dat bij jou past. Selecteer direct het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie-aanbieder E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, bio, zon, wind, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, steenkool, aardolie (grijze energie). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Kronenberg vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Vilsteren

Energie van de zon is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonne energie, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organisch afval zoals hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Ommen.

groene-stroom-vilsteren

Een energieneutrale woning in Vilsteren rond oktober 2023

Op basis van deze website ontdek je alle details over groene stroom Vilsteren. De vraag is, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een verwaarloosbare of geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Vilsteren is een wens van vele. Een woning als dat kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het energieverbruik stabiliseren doe je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “korter douchen” en tochtstrips gebruiken. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energie-aanbieder. Desondanks, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke cv-ketel (van Nefit, Vaillant, Atag, AWB of Intergas) uitgefaseerd. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan enkel inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. Het systeem heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Vilsteren vergt een hele investering. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Trouwens, ook minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De totaalprijs ligt zo tussen de €2500 en €7900. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Eethen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers zoals Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Engie, Pure Energie, Qurrent faciliteren dit. Op basis van je postcode ontdek jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Vilsteren operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: je lopende pakket stopzetten en daarna een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Vilsteren een stuk lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat klanten die neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van enkele energiecontracten vind je hieronder vaak bestelde stroompakketten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check achterhaal je simpelweg welke maatschappijen duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Vilsteren vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektriciteit en gas.