Loading...

Groene stroom Vierpolders Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, waterkracht, biomassa, zon, wind. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is veel beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kun je direct alle groene energieleveranciers in Vierpolders vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Vierpolders of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Vierpolders

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Vierpolders vergelijken (april 2024)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna vergelijk je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Dankzij subsidieregelingen en interessante cash-back acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Binnen een paar minuten groene stroom in Vierpolders vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom verschillen per regio in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod met de beste voorwaarden. Onder andere het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energie-aanbieder Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, bio, aarde, zon, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, steenkool, aardolie (grijze stroom). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Ook interessant: groene energie Krimpen aan den IJssel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Vierpolders

Zonne-energie is het type energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Brielle.

groene-stroom-vierpolders

Een energieneutrale woning in Vierpolders rond april 2024

Op onze website vind je uitgebreide details over groene stroom Vierpolders. De vraag is, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vierpolders is onderwerp van gesprek. Een huis als dit verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het gebruik van elektra reduceren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. Bijvoorbeeld “het gebruik van lichtdimmers” en je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een leverancier. Daarentegen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Vaillant, Atag, Remeha of AWB) uitgesloten. De “gewone” cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie transformeert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en kraanwater. De installatie kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Vierpolders is kostbaar. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te installeren. Tevens verminder jij het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op stroomkosten. De prijs schommelt tussen €4000 tot €6700. Via de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Eeserveen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Vooral leveranciers als Van de Bron, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Greenchoice focussen hierop. Door je postcode in te vullen zie je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Vierpolders voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: het actuele abonnement opzeggen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Vierpolders fors lager dan enkele jaren geleden. We zien meer en meer consumenten die mede hierdoor switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare pakketten tref je hierna toonaangevende contracten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker check je vlug welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Vierpolders vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.