Loading...

Groene stroom Krimpen aan den IJssel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, wind, zon, biomassa, bodemwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in maart 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Middels onze groene energie check kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Krimpen aan den IJssel vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Krimpen aan den IJssel en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Krimpen aan den IJssel

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Krimpen aan den IJssel vergelijken (maart 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan detecteer je de best matchende groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Via subsidies vanuit de overheid en forse cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Krimpen aan den IJssel vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom verschillen per postcode in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneweides.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het pakket wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Energieflex welkomstkorting maart 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, windenergie, aardwarmte, zonne-energie, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, petroleum, steenkool, aardgas (grijze elektra). De verbranding van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Ook interessant: groene energie Alblasserdam vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is minimaal. Interesse in windenergie? Stap over naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Krimpen aan den IJssel

Energie van de zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonne energie, en ga voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische materialen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Krimpen aan den IJssel.

groene-stroom-krimpen-aan-den-ijssel

Een energieneutrale woning in Krimpen aan den IJssel rond maart 2023

Met onze website bekijk je handige uitleg over groene stroom Krimpen aan den IJssel. Maar, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een lage of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Krimpen aan den IJssel zien we steeds meer. Een woning als dat kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het energieverbruik reduceren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jullie gebruik. Veel gehoord is “wassen op 30 graden” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp. In koude periodes heb je wel stroom nodig van het energie-aanbieder. Echter, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” hr-ketel (Atag, Remeha, Intergas, AWB of Vaillant) verboden. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat zet de koude lucht om in naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en kraanwater. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Krimpen aan den IJssel kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en zonder moeite toe te passen. Daarbij minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op energielasten. De totaalprijs varieert tussen €4100 tot +/- €7200. Dankzij de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Steenwijkerwold afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder leveranciers als Engie, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron faciliteren dit. Via jullie adresgegevens tref jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Krimpen aan den IJssel aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele pakket annulerenen nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Krimpen aan den IJssel fors lager in vergelijking met de beginperiode. We horen van veel huizeneigenaren die mede hierdoor oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van enkele abonnementen tref je bijgaand toonaangevende contracten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check check je binnen no-time welke abonnementen echt “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Krimpen aan den IJssel vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en elektra.